Comunicat de presă/ Sfera Factor/ 20 sept 2014.

Aproape 1000 de contracte au fost încheiate, în mai puțin de patru zile, de către producătorii prezenți, la ediția de toamnă a Next Season, Târgul Internațional de Încălțăminte, Confecții și Accesorii.

Media de 20 de contracte pentru un expozant este una bună, ținând cont de impactul negativ al vremii asupra cifrei de afaceri a buyerilor” a declarat Angela Vasiliu Dumitriu, președintele Sfera Factor, după o analiză făcută la finalul evenimentului recent încheiat.

Pe fondul unei ierni blânde și a unei veri ploioase, producătorii europeni se confruntă cu o diminuare a comenzilor. Membrii Sfera Factor, care au participat la sfârșitul verii la Târgul din Milano, au remarcat că și marii retaileri se tem să mai comande aceleași cantități, ca anul trecut, pentru a nu rămâne cu marfa nevândută la sfărșitul sezonului. O parte dintre expozanți a venit la această ediție a Next Season cu ”experiența” din Italia și o mare îngrijorare pentru ce urma să se întâmple la București. ”Acum s-a văzut avantajul de a avea desfacere și pe piața românească. O piață în creștere poate oferi o protecție care nu există pe piețele consacrate. De exemplu, la această ediție a târgului, tendința generală de scădere a comenzilor a fost compensată, în bună măsură, de noii clienți.”, explică Angela Vasiliu Dimitriu.

Târgul Internațional Next Season, se dorește a fi corespondentul românesc al marilor târguri de contractări europene de pe piețe cu tradiție în sectorul încălțămintei, și confecțiilor din piele cum sunt Italia și Germania. În afară de un atuul specific pieței, subliniat de șefa Sfera Factor, Târgul Next Season are particularitatea de a pune la dispoziția producătorilor români cele mai noi modele de business și soluțiile de finanțare pentru a face față într-un mediu extrem de concurențial. Devenită un reper, aceasta este unica manifestare de profil din România, cu participare externă și organizare bianuală. Ultimele trei ediții ale Next Season s-au derulat în parteneriat cu Ministerul Economiei. Autoritatea de resort are o implicare directă în susținerea sectorului, asigurând, printre altele, suport financiar pentru participarea brandurilor românești la marile târguri externe.

Cea de a XI-a ediție a Next Season, desfășurată în perioada 9-12 septembrie la Hotelul Caro din București, a reunit 50 de expozanți. Au participat atât producători cât și comercianți de încalțăminte și marochinărie, confecții textile și bijuterii. Peste 1300 vizitatori au putut aprecia oferta expusă, în condiții deosebite, pe o suprafață de 850 metri pătrați. De un interes deosebit s-au bucurat colecțiile de primăvară-vară. Următoarea ediție a târgului se va derula în perioada 24-27 februarie 2015.

România produce anual peste de 50 milioane perechi de pantofi, exporturile totale ale sectorului manufacturier, în 2013, apropiindu-se de 2 miliarde euro. Membrii Sfera Factor cumulează 70% din producţie şi peste 90% din exporturi. Prin intermediul producătorilor de profil România are relaţii comerciale cu peste 150 de ţări, aceștia putând fi considerați ambasadori de marcă ai industriei autohtone, ai competitivităţii şi creativităţii românilor. Patronatul Sfera Factor estimează că aproximativ 40% din exporturile actuale sunt făcute sub branduri originale românești și poartă însemnul ”Made in România”.

Asociaţia Sfera Factor este membră a Confederaţiei Europene a Producătorilor de Încălţăminte (CEC) din anul 2009.